Subsidie voor taaltrainingen aanvragen
Subsidie voor taaltrainingen aanvragen

Subsidie voor taaltrainingen aanvragen

Kunt u als werknemer of werkgever subsidie aanvragen voor taaltrainingen? Bij een taleninstituut denken ze hierover graag met u mee. Dankzij de jarenlange ervaring op het gebied van taalcursussen in diverse branches weten zij ook wat de mogelijkheden zijn qua subsidies. Een goede taalbeheersing op de werkvloer is van groot belang voor u als werkgever of werknemer. Het bevordert de onderlinge samenwerking, voorkomt miscommunicaties en zorgt voor verbondenheid. Door te investeren in een taaltraining wordt dit allemaal haalbaar. Maar dan is het wel prettig om te weten of u hiervoor een financiële tegemoetkoming kunt krijgen. Het leven is tenslotte al duur genoeg. Wij begrijpen dat maar al te goed. Samen met u onderzoeken we de mogelijkheden voor het verkrijgen van een subsidie taaltraining en helpen we met het aanvragen hiervan.

Subsidie is een goede stimulans

Bent u werkgever en werken er binnen uw bedrijf anderstaligen? Dan begrijpt u als geen ander dat het belangrijk is dat deze mensen de Nederlandse taal onder de knie krijgen. Natuurlijk wilt u daar in investeren. Maar u weet ook dat dit geld kost. Wat is het dan fijn om te weten dat de mogelijkheid bestaat om subsidie voor taaltraining aan te vragen. Speciaal hiervoor heeft de overheid een subsidieregeling ontwikkeld. Deze noemt men ‘Tel mee met Taal’. Wanneer u in aanmerking komt voor deze regeling ontvangt u maar liefst tot 67% subsidie op taaltrainingen Nederlands. Voor werkgevers is dit een hele goede stimulans om werknemers die de taal niet goed beheersen een training te laten volgen.

Hoe werkt het aanvragen van een subsidie taalcursus?

Het is ieder jaar mogelijk om een subsidie voor taaltrainingen aan te vragen. Het budget dat middels de ‘Tel mee met Taal’ beschikbaar is wordt verloot onder de aanvragers. U vult hiervoor een aanvraagformulier in via de website. Een taleninstituut helpt bedrijven bij het aanvragen van deze aantrekkelijke subsidieregeling. Wilt u weten wat EBC hierin voor u kan betekenen of wilt u meer informatie over de taaltrainingen? Neem gerust contact op met het ervaren taleninstituut. Ze vertellen u graag meer over alle mogelijkheden van het volgen van een taalcursus én de subsidiemogelijkheid hiervoor. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *